BRAMBORAČKA BEZ MOUKY

  • Snadné
  • Příprava 30 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 4 brambory
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce majoránky
  • hrst petrželky nebo libečku
  • kmín, sůl, pepř
  • 2 lžíce ovesných vloček (nemusí být)
  • 4 dl vývaru

Postup přípravy:

  • Zeleninu si omyjeme, očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, ostatní zeleninu na větší kostky, kořenovou zeleninu na kolečka.
  • Na rozehřáté máslo dáme smažit cibulku, přidáme kmín. Asi po 2 minutách přidáme kořenovou zeleninu, kterou smažíme cca. další 2 minuty. Dále přidáme brambory a jen krátce orestujeme.
  • Zeleninu zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, kterou rozmělníme v dlaních a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. V posledních 5 minutách vaření přidáme ovesné vločky.
  • Nakonec odebereme 1 naběračku polévky, kterou rozmixujeme a vrátíme zpět. Jde nám o to, rozmixovat pár brambor, abychom nemuseli přidávat mouku. Většinu zeleniny tedy necháme v celku.
  • Polévku dozdobíme bylinkami a podáváme.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový