CHŘEST S POŠÍROVANÝM VEJCEM

  • Velmi snadné
  • Příprava 30 minut

SUROVINY pro 2 osoby:

  • 1 balení zeleného chřestu
  • 2 vejce
  • 4 salátové brambory
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce octa

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Brambory uvaříme do měkka, ve slupce, v dobře osolené vodě. Dáme stranou.
  • Chřest si očistíme, odřízneme konce a dočistíme. Dáme si vařit vodu, kterou osolíme. Chřest vaříme asi 5 minut a poté okamžitě podáváme. Můžeme rychle ochladit studenou vodou, pro zachování barvy, nicméně chřest nám při delší manipulaci vystydne. Proto je důležité si naplánovat činnosti tak, aby nám nevznikly prostoje.
  • Na pošírovaná vejce přivedeme k varu vodu s octem. Mírně zmírníme plamen, voda by se neměla vařit klokotem. Vodu „roztočíme“ např. vidličkou a vkládáme jedno vejce po druhém, nejlépe si pomůžeme naběračkou. Necháme vařit na mírném ohni asi 1 minutu.
  • Na talíř servírujeme chřest, který pokrademe máslem, na chřest dáme pošírované vejce, které roztrhneme vidličkou a osolíme, opepříme. Jako přílohu podáváme brambory s troškou másla.

Pokud máme více času, můžeme si připravit také např. Holandskou omáčku nebo třeba domácí majonézu.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový