DOMÁCÍ ČESNEKOVÁ MAJONÉZA

  • Velmi snadné
  • Doba přípravy 10 minut

SUROVINY:

  • 2 žloutky
  • 150 ml oleje (řepkový nebo slunečnicový)
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.
  • Česnek si prolisujeme. Dáme vše do mísy nebo do mixeru a zpracujeme do potřebné konzistence. Mixer vše vyšlehá asi za 10 sekund, pokud použijete metličku, bude to trvat trošku déle.
  • Pozor na sůl! Jelikož máme v majonéze hořčici a česnek solíme jen minimálně nebo vůbec.
  • Při přidání nakrájené kyselé okurky, cibule a láku připravíme stejným způsobem tatarskou omáčku.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Vegetariánský