DOMÁCÍ NUDLE S HOUBAMI A SMETANOU

  • Snadné
  • Příprava 20 minut (bez přípravy domácích nudlí), s nudlemi 40 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 250 hub, např. hřib pravý (mohou být mražené)
  • 1 cibule
  • 1 smetana na šlehání
  • hrst nasekané petrželky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, kmín
  • domácí těstoviny (recept naleznete v sekci „Ostatní recepty“)
  • hoblinky parmazánu k podávání

Postup přípravy:

  • Nakrájíme si cibuli, houby a nasekáme petrželku.
  • Dáme vařit vodu na nudle, kterou pořádně osolíme. Nudle je nutno vařit v průběhu přípravy houbového ragú. Ideálně, bychom měli mít nudle hotové, v momentu, kdy bude hotová omáčka.
  • Mezitím si na rozehřátý olivový olej dáme cibuli a kmín. Necháme osmažit do zlatova. Přidáme houby, které osolíme a opepříme. Houby pustí vodu. Asi 10 minut houby dusíme. Nakonec k houbám přilijeme smetanu a krátce povaříme. Těsně před podáváním přisypeme nasekané bylinky.
  • K nudlím uvařených do polo-měkka přidáme houbové ragú, ozdobíme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme.

Domácí nudle můžeme nahradit kupovanými, ale nebude to ono. Příprava není složitá a vaši strávníci to jistě ocení.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Vegetariánský
Pokrm Těstovinový, Zeleninový