DUŠENÉ HOVĚZÍ MASO

  • Snadné
  • Doba příprava 1,5 hodiny

Suroviny pro 4 osoby:

  • 600 g libového hovězího zadního masa
  • 2 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • voda nebo vývar na podlévání
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce řepkového oleje

Postup přípravy:

  • Maso si nakrájíme na kostičky, dobře osolíme a opepříme. Cibuli si nasekáme na kostičky, česnek na plátky.
  • Tuk si rozehřejeme a cibuli s česnekem osmažíme do zlatova. Přidáme maso, osmahneme. Přidáme rajský protlak, zalijeme vodou nebo vývarem a necháme pod pokličkou dusit.
  • Jakmile je maso měkké, můžeme podávat.

Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, bulgur nebo třeba noky.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový