DUŠENÉ KUŘE S HARISSOU

  • Snadné, náročné na suroviny
  • Příprava 40 minut

Suroviny:

  • 1 balení kuřecích paliček s kůží
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 5 brambor
  • 1 plechovka rajčat ve vlastní šťávě
  • 5 lžic řepkového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce pasty Harissa
  • 1 lžička sladkého kari koření
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

  • Zeleninu si omyjeme, oloupeme a nakrájíme. Cibuli najemno, česnek na plátky, brambory na poloviny nebo čtvrtiny, dle velikosti.
  • Olej s máslem dáme do hrnce a necháme rozehřát. Na tuku rychle, ze všech stran, osmažíme kuřecí paličky. Nejlépe do zlatova. Kuře vyndáme z hrnce a dáme stranou. K tuku přidáme cibuli a česnek, smažíme asi 1 minutu. Poté přidáme koření a pastu Harissu, vše rychle osmahneme a vrátíme maso do hrnce. Přidáme brambory, které orestujeme společně s masem a kořením.
  • Nakonec vše zalijeme asi 1 dl vody, přidáme loupaná rajčata, osolíme, opepříme a necháme dusit do změknutí masa. Maso by mělo odpadat od kosti.

Podáváme s rýží basmati nebo třeba bulgurem.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický
Pokrm Masový