DUŠENÝ KRÁLÍK S HOŘČICÍ A MEDEM

  • Snadné
  • Příprava a vaření 1,5 hodiny

Králík má velmi dietní a jemné maso, které je ovšem trochu nevýrazné. Maso je nutné dobře ochutit a také „promastit“. Skvěle si rozumí s hořčicí a medem a tato úprava je opravdu delikátní.

Suroviny pro 4 osoby:

  • 800 – 1000 g králičího masa (s kostí)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce hořčice (Dijonská)
  • 1 lžička medu
  • Koření: sůl, pepř, kmín
  • 3 dl vývaru nebo vody na podlévání
  • 2 lžíce oleje nebo másla

Postup přípravy:

  1. Králíka si rozdělíme na porce (stehno atd.) a maso dobře osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  2. Nakrájíme si cibuli a česnek a dáme na rozehřátý tuk zezlátnout (ne příliš). Přidáme špetku kmínu.
  3. Jakmile je cibule s česnekem zlatá, přidáme maso, které krátce orestujeme.
  4. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme med a pomalu dusíme do měkka. Trvá to asi 1 hodinu.

Příloha:

Jako přílohu doporučuji jasmínovou rýži nebo houskový knedlík. Recept na výtečný hrnkový knedlík najdete také na receptárně.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Nízkokalorický, Pro děti
Pokrm Masový