HOVĚZÍ BURGER

  • Snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny na 6 burgrů:

  • 500 g mletého hovězího masa (kdo má rád přidá trochu vepřového nebo např. skopového masa)
  • sůl, pepř
  • hrst bylinek dle chuti (např. libeček, petržel nebo mix)
  • 3 rajčata
  • 6 listů ledového salátu
  • hořčice dle chuti
  • domácí česneková majonéza (recept v sekci ostatní recepty)
  • slanina (nemusí být)
  • 6 housek

Postup přípravy:

  • Maso si nameleme, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a dobře propracujeme. Nejlépe rukou. Vytvarujeme 6 burgrů.
  • Zeleninu si očistíme, nakrájíme na plátky nebo natrháme.
  • Housky si rozpůlíme, připravíme si majonézu atd.
  • Burgry dáme na gril a grilujeme asi 4 minuty po každé straně. Jakmile je maso hotové, spodek housky natřeme hořčicí, dáme list salátu, maso, pokračujeme plátky rajčat a nakonec dáme lžíci domácí majonézy. Přikryjeme vrchní částí housky.

Servírujeme se zeleninovým salátem.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Pokrm Masový, Zeleninový