HOVĚZÍ SE ZÁZVOREM A ČESNEKEM

  • Velmi snadné
  • Příprava 15 minut

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 400 g libového, hovězího zadního masa
  • 4 cm čerstvého zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 3 jarní cibulky
  • pepř, sůl
  • 1 lžíce oleje, ne olivový

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Maso si nakrájíme na velmi tenké nudličky, asi 2 mm. Je to velmi důležité, jinak budeme mít maso tvrdé. Maso by mělo mít také pokojovou teplotu.
  • Nakrájené maso smícháme s omáčkami, opepříme a osolíme. Se solí velmi opatrně. Obě omáčky jsou slané, tedy můžeme sůl i úplně vynechat. Necháme marinovat
  • Mezitím si nakrájíme jarní cibulky.
  • Rozehřejeme wok nebo nepřilnavou pánev, přidáme olej. Pánev musí být velmi dobře rozehřátá. Na pánev dáme maso a necháme zprudka a rychle restovat, trvá to asi 3 minuty. Nakonec přidáme jarní cibulky.

Podáváme s bílou rýží.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický
Pokrm Masový