HRÁŠKOVÝ KRÉM

  • Snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 hrnek předvařeného hrachu (žlutý)
  • 2 mrkve
  • ½ petržele
  • kousek řapíkatého celeru
  • kousek mořské řasy (zamezuje nadýmání)
  • lžíce majoránky
  • 8 dcl vody nebo zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • stroužek česneku
  • 2 plátky chleba (celozrnný)
  • Křepelčí vejce k podávání (nemusí být)

Postup přípravy:

  • Hrách uvaříme do měkka. Ideálně si koupíme předvařený hrách, do kterého přidáme zeleninu, koření, zalijeme vodou a vaříme asi 15 minut.
  • Nakrájíme si chléb na kostičky a ty si na suché pánvi opečeme. Pokud máme křepelčí vejce, na stejné pánvi je upečeme jako volská oka.
  • Jakmile je hrách měkký, polévku dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme. Nemusíme do hladka, postačí nahrubo.
  • Hráškový krém ozdobíme opečeným chlebem a vejcem.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz