INDICKÉ KUŘE

  • Snadné
  • Příprava 1 hodina

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 1 kuře bez drobů nebo např. 4 kuřecí stehna s kůží
  • 5 brambor
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • 1 lžička kari koření
  • 4 kuličky nového koření (rozdrtit v hmoždíři)
  • 2 dl vody nebo vývaru
  • sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme na plátky. Kuře rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
  • Rozehřejeme si přepuštěné máslo a do zlatova, opečeme, kuře ze všech stran. Vyndáme maso z hrnce a dáme stranou odpočinout. K výpeku přidáme cibuli a česnek a restujeme cca. 2 minuty. Poté přidáme koření, necháme rozvonět, přidáme brambory, krátce orestujeme. Maso vrátíme zpět do hrnce.
  • Podlijeme vývarem, přidáme drcená rajčat a necháme dusit do změknutí masa, trvá to necelou hodinu.

Podáváme s rýží basmati. Pokrm je vhodné nechat „rozležet“ do druhého dne, všechny chutě se báječně propojí.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový
Pokrm Masový, Zeleninový