KRŮTÍ KARI S KORIANDREM

  • Velmi snadné
  • Příprava 1 hodina

Suroviny pro 4 osoby:

  • 600 g krůtího masa z prsou
  • 1 lžíce zelené kari pasty
  • 1 velká šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 dcl vody nebo vývaru
  • 2 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu k podávání
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce oleje (ne olivový)
  • hrst nasekaného koriandru

Postup přípravy:

  • Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Nakrájíme si cibuli a nesekáme česnek.
  • Na olej dáme zpěnit cibuli a česnek. Po asi 1 minutě přidáme kari pastu, kterou necháme rozvonět. Přidáme nakrájené maso a důkladně orestujeme. Zalijeme tekutinou, necháme dusit pod pokličkou, až je maso měkké. Trvá to asi 40 minut.
  • Nakonec přidáme nasekaný koriandr a můžeme podávat.

Jako příloha se hodí rýže basmati a chléb nán. Kari bude velmi pikantní. Kdo na to není zvyklý, může pikantnost maličko redukovat bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Nízkokalorický
Pokrm Masový