KRŮTÍ MADRAS KARI (ostré)

  • Snadné
  • Příprava 40 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 400 g krůtího masa (prsa)
  • 2 cibule
  • 2 brambory
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje (ne olivový)
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce Madras kari pasty (koupíme v orientálních potravinách nebo větším supermarketu)
  • sůl, pepř
  • 400 ml kokosového mléka (plechovka)

Postup přípravy:

  • Maso si nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
  • Máslo s olejem si rozehřejeme a necháme na tuku zpěnit cibuli s česnekem. Necháme chvíli smažit, do růžova.
  • Poté přidáme brambory a maso, které jsme předem osolili a opepřili. Maso zprudka orestujeme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme kari pastu, kterou necháme rozvonět. Trvá to asi 30 sekund. Vše zalijeme kokosovým mlékem a necháme pozvolna dusit, až je maso měkké.

Madras kari podáváme s rýží basmati a nebo třeba plackami „čapátí“. Recept na tyto placky naleznete v sekci „Ostatní recepty“.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový
Pokrm Masový