KUŘECÍ KARI (ZELENÉ)

Pozor! Toto kari je velmi pikantní. Ti, kteří ještě neochutnali thajskou nebo indickou kuchyni a nemají zkušenosti se silou zelené kari pasty, by měli zvážit, zda je tento recept pro ně vhodný. Dovolím si doporučit, nejdříve navštívit dobrou restauraci, kde tyto pokrmy připravují Thajci nebo Indové a poté to vyzkoušejte doma. Ovšem jakmile si zvyknete na tuto delikátní chuť, stane se kari, v různých podobách, jistě vaším oblíbeným pokrmem.

  • Snadné
  • Příprava 40 minut

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce rostlinného oleje (ne olivový)
  • 1 lžíce zelené kari pasty (běžně k dostání)
  • 1 velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • hrst čerstvého koriandru

Postup přípravy:

Prsa si nakrájíme na sousta. Cibuli a česnek si nasekáme nahrubo. Rozehřejeme si olej, na kterém smažíme cibuli a česnek do zlatova. Přidáme kari pastu, kterou necháme rozvonět. Trvá to pár sekund. Přidáme maso, které osolíme a opepříme. Chvíli maso opékáme a následně přilijeme kokosové mléko. Stáhneme plamen a necháme asi 30 minut dusit. Jakmile je maso měkké, přidáme nasekaný koriandr a podáváme. Ke kari se podává rýže basmati nebo třeba chléb nán.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový
Pokrm Masový