NÁLEV NA OKURKY

  • Snadné
  • Příprava včetně vaření 30 minut

SUROVINY:

  • 2,5 l vody
  • 1 l kvasného octa (8%)
  • 420 g třtinového cukru
  • 100 g soli
  • 1 bal. Hořčičného semínka
  • 2 ks bílé cibule
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks kořenové petržele
  • 1 balení černého pepře (celý)
  • 10 kuliček nového koření
  • bobkový list
  • kopr
  • křen
  • chilli paprička

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vodu, ocet, cukr a sůl svaříme. Mezitím si připravíme sklenice, které jsme, důkladně vymyli v myčce a nechali vyschnout. Pokud myčku nemáte, doporučuji skutečně důkladně vymýt horkou vodou a dobře nechat vysušit. Do sklenic, na dno, naskládáme nakrájenou zeleninu a přidáme koření. Nakladačky vkládáme do sklenic a snažíme se dobře využít prostor. Vždy začínáme většími kusy okurek, doplňujeme malými nebo dokrájíme, pokud je potřeba. Okurky zaléváme horkým nálevem, který nejdříve ochutnáme a případně dochutíme. Doporučuji spíše sladší chuť. Okamžitě zavíčkujeme (pořádně) a dáme např. na deku, víčkem dolů. Poté sklenice přikryjeme a necháme vychladnout.

DOPORUČENÍ:

Jakmile do sklenic budete lít horký nálev, je dobré mít sklenice na dřevě nebo např. na suché utěrce. Zabráníte tím prasknutí sklenice.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový