PEČENÁ KACHNA

  • Velmi snadné
  • Příprava 5 minut, pečení 2–3 hodiny

Suroviny pro 2 osoby:

  • 2 čtvrtky chlazené kachny
  • sůl a kmín
  • trocha vody k podlévání

Postup přípravy:

  • Kachnu očistíme, dobře osolíme a okmínujeme a dáme do pekáče. Troubu si předehřejeme na 200 °C.
  • Kachnu pečeme nejdříve zakrytou asi ½ hodiny, dále pokračujeme v pečení již bez zakrytí. Obracíme, podléváme a poléváme vypečeným tukem.
  • Maso pečeme do zlatova. Že je kachna hotová, poznáme tak, že nám maso odpadá od kosti. Podáváme např. se zelím s jablky, recept naleznete v „ostatních receptech“ na receptarne.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový
Pokrm Masový