PEČENÉ KUŘE NA ROZMARÝNU

  • Snadné
  • Doba přípravy 1 hodina

Zeleninu, se kterou kuře pečeme, můžeme libovolně měnit dle sezóny a chuti. Rozmarýn má velmi výraznou chuť, budeme se tedy řídit zásadou méně je více.

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 balení kuřecích stehen nebo celé kuře, které rozporcujeme
  • 5 větších brambor
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 hlávka česneku
  • koření: větvičky rozmarýnu, sůl, pepř a kmín
  • voda nebo vývar na podlévání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy:

  • Kuře si očistíme a případně rozporcujeme. Dobře osolíme, opepříme a okmínujeme. Troubu si předehřejeme na 180°C.
  • Připravíme si také brambory a mrkev, které oloupeme a nakrájíme na podobně velké kusy. Cibuli oloupeme a rozpůlíme, česnek neloupeme, jen překrojíme na půl. Vše vložíme do pekáče – vkládáme nejdříve zeleninu, poté větvičky rozmarýnu a nakonec maso.
  • Dáme do trouby, podlijeme trochou vody, přikryjeme a necháme 30 minut péct/dusit. Následně pekáč odkryjeme a necháme péci do zlatova z obou stran. Pravidelně podléváme. Se zeleninou nemanipulujeme, obracíme pouze maso.
  • Asi pět minut před koncem pečení dáme na každý kousek masa trochu másla.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový