PERNÍK

  • Velmi snadné
  • Příprava 15 minut, pečení 30 minut

Suroviny pro menší pekáč cca. 15 × 25 cm.

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g žitné mouky
  • 1 prášek do pečiva (do perníku)
  • špetka soli
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžíce medu
  • 2 celá vejce
  • 150 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 5 hřebíčků
  • špetka fenyklu
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 kuličky černého pepře
  • ½ badyánu
  • ½ lžičky skořice
  • 2 lžíce másla na vymazání pekáče
  • 1 čokoláda na vaření
  • hrst kokosu na vysypání pekáče a posypání perníku

Postup přípravy:

  • Troubu si předehřejeme na 180 °C, pekáč vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
  • Koření si dáme do hmoždíře a zpracujeme na prášek, nakonec přidáme skořici. Koření a všechny sypké přísady smícháme dohromady.
  • Mléko, olej, med a vejce prošleháme v míse. Postupně přidáme sypkou směs a vše dobře promícháme.
  • Nalijeme do pekáče a pečeme asi 30 minut. Po upečení perník polijeme rozehřátou čokoládou a posypeme kokosem.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální