PIKANTNÍ GULÁŠEK

  • Snadné
  • Příprava 2 hodiny

V případě, že jste milovníky pikantních jídel, můžete nahradit sladkou papriku za papriku pálivou. Získáte tím „super“ pikantní jídlo, které ovšem nenabízejte dětem.

SUROVINY na 4 porce:

  • 1 kg vepřového masa např. z kýty nebo plecka
  • 3 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Koření: sůl, pepř, 1 lžíce sladké papriky, kmín, 1 chilli paprička
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • 2 lžíce oleje (ne olivový)
  • voda na podlévání

POSTUP PŘÍPRAVY:

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Rozehřejme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Orestované maso dáme bokem a na výpeku orestujeme cibuli a česnek. Přidáme kmín a restujeme do zlatova. Následně přidáme maso, papriku a chilli papričku a rychle restujeme – nesmíme spálit papriku. Zalijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Pokud se vám zdá šťáva příliš řídká, rozmíchejte 1 lžičku škrobu ve vodě a vlijte do guláše. Nechejte provařit a podávejte s chlebem nebo např. s těstovinami.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy
Pokrm Masový