REBARBOROVÝ KOLÁČ S KOKOSOVOU DROBENKOU

  • Snadné
  • Příprava, včetně pečení 1 hodina

Suroviny:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • ¾ hrnku třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 bílý jogurt
  • trocha mléka
  • 2 lžíce másla
  • ¼ hrnku oleje
  • špetka soli
  • 500 g rebarbory
  • máslo na vymazání formy a kokos na vysypání

Na drobenku:

  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce másla (studené)
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce kokosu

Postup přípravy:

  • Troubu předehřejeme na 160 °C, vymažeme si pekáč máslem a vysypeme kokosem. Rebarboru si omyjeme a nakrájíme na asi 1 cm klínky.
  • Připravíme si drobenku, tedy hněteme (rukou) máslo s cukrem, moukou a kokosem do podoby drobenky.
  • Do mísy dáme cukr a žloutky, přidáme jogurt a dobře prošleháme. Následně přidáme olej s máslem.
  • Mouku si prosejeme, přidáme k ní sodu, promícháme a poté přidáme sůl. Mouku přisypeme do žloutkové pěny a dobře zpracujeme. Pokud je těsto tuhé, přidáme trochu mléka. Těsto by mělo být středně tuhé.
  • Ušleháme si sníh z bílků a jemně přimícháme do těsta. Těsto vylijeme do pekáče, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou.
  • Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 45 minut. Zkoušku upečení uděláme špejlí. Pokud po zabodnutí do středu koláče zůstane suchá, je koláč upečen.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální, Ovocný