VANILKOVÝ DORT

  • Snadné
  • Příprava 20 minut, pečení 30 minut

SUROVINY

Korpus:

  • 4 vejce
  • 3 vanilkové pudingy
  • 4 lžíce cukru
  • ½ lžičky jedlé sody

Krém:

  • 9 lžic mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 170 g másla
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce kakaa

Ostatní:

  • máslo na vymazání formy
  • kokos na vysypání a následné posypání dortu

Postup přípravy:

Korpus:

  • Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a z bílků a s 1 lžící cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně zašleháme pudingy, sodu a sníh do žloutkové pěny.
  • Hmotu dáme do vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, zdali je korpus hotov – špejle nelepí. Necháme vychladnout.
  • Následně korpus rozkrojíme na dva, stejně široké pláty, které potřeme krémem. Krémem potřeme také povrch a nakonec posypeme kokosem nebo třeba ořechy.

Krém:

  • Z mléka a mouky si uvaříme bešamel – metličkou šleháme až do zhoustnutí hmoty, poté necháme vychladit. Po vychladnutí do bešamelu zašleháme máslo pokojové teploty, cukr a kakao.

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální