ŠPAGETY AGLIO OLIO E PEPERONCINO

  • Ne úplně snadné
  • Příprava 20 minut

Tato příprava se může jevit jako velmi snadná, ale znáte to. Co nám připadá velmi snadné, zase tak jednoduché, jak jsme si mysleli, úplně není. Pro úspěch receptu je nutno použít co nejkvalitnější suroviny a překonat 4 základní úskalí receptu. 1. Nepřevařit těstoviny, nesmí být ani tvrdé, ale ani rozvařené. 2. Nepřipálit česnek, neboť zhořkne. 3. Dochutit těstoviny, aby nezůstaly bez chuti, ale lahodně vyvážené, ani slané, ani příliš pálivé. 4. Použít skutečně dobrý olivový olej „extra panenský“ a sýr musí být skutečně parmazán, a ne například eidam.

Suroviny pro 2 osoby:

  • 200 g špaget
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku (větší)
  • hrst nasekané petrželky
  • 1 červená pálivá paprička
  • sůl, pepř
  • parmazán

Postup přípravy:

Dáme si vařit špagety v dobře osolené vodě. Nastrouháme si parmazán, dle chuti, ani málo, ale ani mnoho. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou papričku na tenké plátky, poté česnek (plátky). Chvilku smažíme, ovšem nesmíme česnek spálit. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, necháme zpěnit a dáme pryč z ohně. Do pánve si přilijeme trochu vody ze špaget. Špagety ocedíme, přidáme do pánve, promícháme a přidáme parmazán. Okamžitě podáváme.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Vegetariánský
Pokrm Těstovinový