APPLE PIE

  • Velmi snadné
  • Příprava a pečení 1 hodina

SUROVINY na 1 koláč:

  • 225 g hladké mouky
  • 120 g másla
  • špetka soli
  • 1 kg jablek
  • 1 lžička skořice
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 lístky máty

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Mouku s máslem a solí prohněteme a zpracujeme v těsto. Dáme asi na ½ hodiny do chladna. Troubu si rozehřejeme na 180 °C.
  • Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme na plátky, zakápneme citronem, zasypeme skořicí a cukrem. Mátové lístky nasekáme a přidáme k jablkům.
  • Těsto si rozdělíme na 2 díly, které rozválíme na pláty. Jedním vyložíme dno pečicí formy, poklademe jablky a nakonec přiklopíme druhým plátem. Propícháme vidličkou a necháme péci asi 20 minut.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální, Ovocný