BEZINKOVÝ SIRUP

  • Velmi snadné
  • Příprava 10 minut + 24 hodin odležení

SUROVINY:

  • 20 ks bezových květů
  • 1, 5 kg třtinového cukru
  • 80 g kyseliny citronové
  • 1 citron (ne chemicky ošetřený)
  • 2 l vody

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Bezové květy sbíráme neporušené, bez hmyzu a ostatních znečištění. Dáme do mísy – nepereme, potřebujeme zachovat pyl, mytím bychom se pylu zbavili.
  • Zalijeme vlažnou vodou, ve které jsme rozpustili kyselinu citronovou. Necháme 24 hodin stát.
  • Poté scedíme do nádoby, přidáme třtinový cukr a zahříváme, až se cukr rozpustí. Nevaříme, sirup nenecháme projít varem.
  • Horkou tekutinu nalijeme do vymytých a pokud možno, alespoň vypláchnutých vřelou vodou, uzavíratelných sklenic.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Ovocný