BEZINKOVÝ SIRUP
- Velmi snadné
- Příprava 10 minut + 24 hodin odležení
SUROVINY:
- 20 ks bezových květů
- 1, 5 kg třtinového cukru
- 80 g kyseliny citronové
- 1 citron (ne chemicky ošetřený)
- 2 l vody
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Bezové květy sbíráme neporušené, bez hmyzu a ostatních znečištění. Dáme do mísy – nepereme, potřebujeme zachovat pyl, mytím bychom se pylu zbavili.
- Zalijeme vlažnou vodou, ve které jsme rozpustili kyselinu citronovou. Necháme 24 hodin stát.
- Poté scedíme do nádoby, přidáme třtinový cukr a zahříváme, až se cukr rozpustí. Nevaříme, sirup nenecháme projít varem.
- Horkou tekutinu nalijeme do vymytých a pokud možno, alespoň vypláchnutých vřelou vodou, uzavíratelných sklenic.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Ovocný |