BEZLEPKOVÁ GRANOLA

  • Snadné
  • Příprava 5 minut, pečení asi 20 minut

SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkových ovesných vloček
  • 1 ½ hrnku ořechů, semínek dle vlastního výběru (slunečnicová semínka, kešu, para, vlašské nebo lískové ořechy apod.)
  • 1 hrst kokosových lupínků
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Troubu si rozehřejeme na 180°C nebo použijeme remosku.
  • Nejdříve smícháme suché ingredience, následně přidáme olej a med. Vše pečlivě promícháme.
  • Na plech si dáme pečící papír a granolu pravidelně rozprostřeme. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme dozlatova, několikrát můžeme granolu opatrně protřepat.
  • Granolu necháme vychladnout.

Granolu můžeme připravit pokaždé jinou. Místo medu dáme třtinový cukr nebo upečeme zcela bez sladidel. Po upečení a vychladnutí můžeme přidat rozinky, vynechat kakao apod.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský