BEZLEPKOVÉ BAGETY

  • Snadné
  • Příprava i s pečením 2 hodiny

SUROVINY:

  • 1 hrnek a něco navíc směsi bezlepkové mouky nebo koupeného mixu. Já jsme použila rýžovou, kukuřičnou, kokosovou, pohankovou.
  • 1/2 bezlepkového droždí
  • 4 lžíce mléka
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce psyllia
  • 1 lžíce bramborové vlákniny
  • 2 lžíce Chia semínek
  • 1 hrnek různých semínek (sezam, lněné semínko, slunečnicové semínko..)
  • voda dle potřeby

POSTUP:

  • Připravíme si kvásek. Vlažné mléko smícháme s droždím, přidáme cukr. Promícháme a necháme pod utěrkou vzejít. Trvá to asi 10 minut.
  • Chia semínka a Psyllium si necháme, každé zvlášť nabobtnat v 1/2 hrnku vody.
  • Do mísy smícháme všechny suché přísady.
  • Jakmile nám vzešel kvásek, přidáme jej k suchým přísadám. Dále přidáme psyllium, chia semínka, vodu a zpracujeme těsto.
  • Těsto musí být vláčné.
  • Necháme kynout asi 1 hodinu.
  • Jakmile je těsto vykynuté, uděláme bagety, které obalíme v semínkách.
  • Necháme péct cca. 30 minut.

Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout. #bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Vegetariánský
Pokrm Cereální