BEZLEPKOVÉ BAGETY
- Snadné
- Příprava i s pečením 2 hodiny
SUROVINY:
- 1 hrnek a něco navíc směsi bezlepkové mouky nebo koupeného mixu. Já jsme použila rýžovou, kukuřičnou, kokosovou, pohankovou.
- 1/2 bezlepkového droždí
- 4 lžíce mléka
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžíce psyllia
- 1 lžíce bramborové vlákniny
- 2 lžíce Chia semínek
- 1 hrnek různých semínek (sezam, lněné semínko, slunečnicové semínko..)
- voda dle potřeby
POSTUP:
- Připravíme si kvásek. Vlažné mléko smícháme s droždím, přidáme cukr. Promícháme a necháme pod utěrkou vzejít. Trvá to asi 10 minut.
- Chia semínka a Psyllium si necháme, každé zvlášť nabobtnat v 1/2 hrnku vody.
- Do mísy smícháme všechny suché přísady.
- Jakmile nám vzešel kvásek, přidáme jej k suchým přísadám. Dále přidáme psyllium, chia semínka, vodu a zpracujeme těsto.
- Těsto musí být vláčné.
- Necháme kynout asi 1 hodinu.
- Jakmile je těsto vykynuté, uděláme bagety, které obalíme v semínkách.
- Necháme péct cca. 30 minut.
Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout. #bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální |