BEZLEPKOVÉ HOUSKY
- 8 housek
- Velmi snadné
SUROVINY:
- 1 hrnek bezlepkové mouky (Variabilní – koupená směs nebo si namíchejte sami. Já jsem použila kukuřičnou, rýžovou, rýžovou celozrnnou a lněnou.)
- 1/2 balíčku bezlepkového droždí
- 1 lžička třtinového cukru
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce tučného jogurtu (např. řecký nebo smetanový)
- 1/2 dl vlažného mléka
- vlažná voda cca. 1 dl podle nasákavosti mouky
- 2 lžíce sezamových semínek do těsta a další 3 lžíce na obalení housek
- 2 lžíce slunečnicových semínek a další 3 lžíce na obalení housek
- 1/2 lžičky kmínu
- 2 lžíce oleje z vlašských ořechů
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Z vlažného mléka, droždí, cukru a lžíce mouky založíme kvásek. Tz. všechny suroviny smícháme a necháme na teplém místě, přikryté utěrkou vzejít.
- Do mísy si dáme všechny suché přísady, včetně koření. Promícháme.
- Přidáme kvásek opět promícháme a postupně přidáváme jogurt a vodu a vypracujeme těsto. Olej zatím necháme stranou.
- Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut kynout. Poté zapracujeme olej a necháme dalších 30 minut kynout.
- Troubu si rozehřejeme na 200 °C a jakmile jsme máme těsto vykynulé, tvarujeme housky, které obalíme v semínkách.
- Pečeme asi 30 minut a necháme vychladnout na mřížce.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální |