BEZLEPKOVÉ HOUSKY

  • 8 housek
  • Velmi snadné

SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkové mouky (Variabilní – koupená směs nebo si namíchejte sami. Já jsem použila kukuřičnou, rýžovou, rýžovou celozrnnou a lněnou.)
  • 1/2 balíčku bezlepkového droždí
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce tučného jogurtu (např. řecký nebo smetanový)
  • 1/2 dl vlažného mléka
  • vlažná voda cca. 1 dl podle nasákavosti mouky
  • 2 lžíce sezamových semínek do těsta a další 3 lžíce na obalení housek
  • 2 lžíce slunečnicových semínek a další 3 lžíce na obalení housek
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 2 lžíce oleje z vlašských ořechů

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Z vlažného mléka, droždí, cukru a lžíce mouky založíme kvásek. Tz. všechny suroviny smícháme a necháme na teplém místě, přikryté utěrkou vzejít.
  • Do mísy si dáme všechny suché přísady, včetně koření. Promícháme.
  • Přidáme kvásek opět promícháme a postupně přidáváme jogurt a vodu a vypracujeme těsto. Olej zatím necháme stranou.
  • Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut kynout. Poté zapracujeme olej a necháme dalších 30 minut kynout.
  • Troubu si rozehřejeme na 200 °C a jakmile jsme máme těsto vykynulé, tvarujeme housky, které obalíme v semínkách.
  • Pečeme asi 30 minut a necháme vychladnout na mřížce.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální