BEZLEPKOVÉ HOUSKY

  • Snadné
  • Příprava i s pečením 2 hodiny

SUROVINY:

  • 1 hrnek a něco navíc směsi bezlepkové mouky nebo koupeného mixu. Já jsme použila rýžovou, kukuřičnou, kokosovou, pohankovou.
  • 1/2 bezlepkového droždí
  • 4 lžíce mléka
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce psyllia
  • 1 lžíce bramborové vlákniny
  • tvaroh (tučný)
  • 1 hrnek různých semínek (sezam, lněné semínko, slunečnicové semínko..)
  • voda dle potřeby

POSTUP:

  1. Připravíme si kvásek. Vlažné mléko smícháme s droždím, přidáme cukr. Promícháme a necháme pod utěrkou vzejít. Trvá to asi 10 minut.
  2. Do mísy smícháme všechny suché přísady.
  3. Jakmile nám vzešel kvásek, přidáme jej suchým přísadám. Dále přidáme tvaroh, vodu a zpracujeme těsto.
  4. Těsto musí být vláčné.
  5. Necháme kynout asi 1 hodinu.
  6. Jakmile je těsto vykynuté, uděláme koule, které obalíme v semínkách.
  7. Necháme péct. Podle velikosti housek, cca. 20 minut.

Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální