BEZLEPKOVÉ ŠPAGETY S PESTEM

  • Snadné
  • Příprava 25 minut

SUROVINY (4 porce):

  • 1 balení bezlepkových špaget, rýžovo-kukuřičných, např. Pasta di Venezia, prodává Wine Food Market
  • 4 lžíce bazalkového pesta, domácí (jak na to, viz. níže) nebo kupované
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce olivového oleje

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Špagety uvaříme v dobře osolené vodě podle návodu. Velmi pečlivě si nastudujte dobu vaření, snadno se může stát, že špagety rozvaříte na kaši. Pozor na to! Bezlepkové těstoviny mají jinou konzistenci než, na kterou jsme zvyklí u pšeničných.
  • Pesto si připravíme z 2 hrstí bazalkových lístků, 1 hrsti piniových oříšků, 2 lžic struhaného parmezánu, soli, pepře a olivového oleje, přiléváme na požadovanou konzistenci. Vše dáme do mixeru a rozmixujeme. Pokud nemáme čas, použijeme pesto kupované.
  • Po uvaření špaget promícháme s pestem, posypeme parmezánem a pokapeme olivovým olejem.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Těstovinový