BEZLEPKOVÉ ŠPAGETY S PESTEM
- Snadné
- Příprava 25 minut
SUROVINY (4 porce):
- 1 balení bezlepkových špaget, rýžovo-kukuřičných, např. Pasta di Venezia, prodává Wine Food Market
- 4 lžíce bazalkového pesta, domácí (jak na to, viz. níže) nebo kupované
- 3 lžíce strouhaného parmezánu
- 2 lžíce olivového oleje
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Špagety uvaříme v dobře osolené vodě podle návodu. Velmi pečlivě si nastudujte dobu vaření, snadno se může stát, že špagety rozvaříte na kaši. Pozor na to! Bezlepkové těstoviny mají jinou konzistenci než, na kterou jsme zvyklí u pšeničných.
- Pesto si připravíme z 2 hrstí bazalkových lístků, 1 hrsti piniových oříšků, 2 lžic struhaného parmezánu, soli, pepře a olivového oleje, přiléváme na požadovanou konzistenci. Vše dáme do mixeru a rozmixujeme. Pokud nemáme čas, použijeme pesto kupované.
- Po uvaření špaget promícháme s pestem, posypeme parmezánem a pokapeme olivovým olejem.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Těstovinový |