BEZLEPKOVÉ TĚSTOVINY S HOUBAMI A CUKETOU
- Snadné
- Příprava 30 minut
SUROVINY (4 porce):
- 1 balení pohankových těstovin, doporučuji zn. Felicia Bio
- 1 balení žampionů
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 hrst petrželky
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř a kmín
- 2 lžíce parmezánu k podávání
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Dáme si vařit dobře osolenou vodu na těstoviny.
- Mezitím si nakrájíme na jemno očistěnou cibuli, česnek na plátky, cuketu a houby a kousky. Z cukety je dobré odstranit také jádřinec. Petrželku nasekáme.
- Do hrnce dáme olivový olej, orestujeme krátce cibuli a česnek, přidáme také kmín. Trvá to asi jednu minutu. Poté přidáme houby a cuketu, vše dobře osolíme a opepříme, orestujeme. Cuketa a houby pustí vodu, musíme tedy počkat, až se tekutina odpaří. Pozor na připálení! Až máme hotovo, přidáme nasekanou petrželku.
- K uvařeným těstovinám přidáme houbovo – cuketovou směs. Vše dobře promícháme a ihned podáváme. Těstoviny na talíři posypeme permezánem.
TIP: Pohankové těstoviny jsou bezlepkové. Je velmi důležité si vybrat kvalitní těstovinu, nám se osvědčila značka Felicia BIO, která se dá koupit na internetu nebo v dobře zásobených potravinách se zdravou výživou. Jsou relativně drahé, nicméně, zde se vyplatí méně experimentovat nebo šetřit. Bezlepkové těstoviny mohou být velkým zklamáním a zničit celý pokrm.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Těstovinový, Zeleninový |