BEZLEPKOVÉ TĚSTOVINY S HOUBAMI A CUKETOU

  • Snadné
  • Příprava 30 minut

SUROVINY (4 porce):

  • 1 balení pohankových těstovin, doporučuji zn. Felicia Bio
  • 1 balení žampionů
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst petrželky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř a kmín
  • 2 lžíce parmezánu k podávání

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Dáme si vařit dobře osolenou vodu na těstoviny.
  • Mezitím si nakrájíme na jemno očistěnou cibuli, česnek na plátky, cuketu a houby a kousky. Z cukety je dobré odstranit také jádřinec. Petrželku nasekáme.
  • Do hrnce dáme olivový olej, orestujeme krátce cibuli a česnek, přidáme také kmín. Trvá to asi jednu minutu. Poté přidáme houby a cuketu, vše dobře osolíme a opepříme, orestujeme. Cuketa a houby pustí vodu, musíme tedy počkat, až se tekutina odpaří. Pozor na připálení! Až máme hotovo, přidáme nasekanou petrželku.
  • K uvařeným těstovinám přidáme houbovo – cuketovou směs. Vše dobře promícháme a ihned podáváme. Těstoviny na talíři posypeme permezánem.

TIP: Pohankové těstoviny jsou bezlepkové. Je velmi důležité si vybrat kvalitní těstovinu, nám se osvědčila značka Felicia BIO, která se dá koupit na internetu nebo v dobře zásobených potravinách se zdravou výživou. Jsou relativně drahé, nicméně, zde se vyplatí méně experimentovat nebo šetřit. Bezlepkové těstoviny mohou být velkým zklamáním a zničit celý pokrm.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Těstovinový, Zeleninový