BEZLEPKOVÉ TIRAMISU
- Snadné
- Příprava 20 minut a chlazení, nejlépe přes noc
SUROVINY (2 – 3 porce):
- 2 žloutky
- 1,5 lžíce třinového cukru
- 1 maskarpone
- špetka soli
- balení piškotů Savoiardi, Gluten Free, výrobce Schär, je to 200 g, bude stačit na 2×
- 1 lžíce kakaa na dozdobení
- 1 espresso (větší hrnek)
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Uvaříme si silné espresso. Necháme vychladnout do mísy, kde budeme později namáčet piškoty.
- Ve vodní lázni si vyšleháme žloutky, s cukrem a špetkou soli, do běla. Dělá se to tak, že si dáme na hrnce, s trochou vody, mísu (keramickou nebo skleněnou), vodu přivedeme k varu, snížíme plamen a šleháme do zhoustnutí a zbělání žloutků.
- Krém odstavíme, necháme vychladnout, stačí pár minut a poté zašleháme mascarpone.
- Do připravené mísy s kávou svižně namácíme piškoty a skládáme do nádoby nebo skenic, vrstva krému, kávových piškotů a opět krém. Poslední vrstva by měla být krémová.
- Jakmile máme hotovo, tiramisu posypeme kakaem a dáme do lednice vychladnout.
TIP: Nezkoušejte uvedené piškoty nahrazovat levnějšími produkty. Tyto piškoty mají skvělou konzistenci a jelikož už jsem vyzkoušela v rámci „šetření“ i jiné, na trhu dostupné piškoty, výsledky byly žalostné. Tak tu chybu, prosím neudělejte také! Do mascarpone můžete přidat kapku alkoholu nebo třeba trochu vanilky.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský |