BEZLEPKOVÉ TIRAMISU

  • Snadné
  • Příprava 20 minut a chlazení, nejlépe přes noc

SUROVINY (2 – 3 porce):

  • 2 žloutky
  • 1,5 lžíce třinového cukru
  • 1 maskarpone
  • špetka soli
  • balení piškotů Savoiardi, Gluten Free, výrobce Schär, je to 200 g, bude stačit na 2×
  • 1 lžíce kakaa na dozdobení
  • 1 espresso (větší hrnek)

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Uvaříme si silné espresso. Necháme vychladnout do mísy, kde budeme později namáčet piškoty.
  • Ve vodní lázni si vyšleháme žloutky, s cukrem a špetkou soli, do běla. Dělá se to tak, že si dáme na hrnce, s trochou vody, mísu (keramickou nebo skleněnou), vodu přivedeme k varu, snížíme plamen a šleháme do zhoustnutí a zbělání žloutků.
  • Krém odstavíme, necháme vychladnout, stačí pár minut a poté zašleháme mascarpone.
  • Do připravené mísy s kávou svižně namácíme piškoty a skládáme do nádoby nebo skenic, vrstva krému, kávových piškotů a opět krém. Poslední vrstva by měla být krémová.
  • Jakmile máme hotovo, tiramisu posypeme kakaem a dáme do lednice vychladnout.

TIP: Nezkoušejte uvedené piškoty nahrazovat levnějšími produkty. Tyto piškoty mají skvělou konzistenci a jelikož už jsem vyzkoušela v rámci „šetření“ i jiné, na trhu dostupné piškoty, výsledky byly žalostné. Tak tu chybu, prosím neudělejte také! Do mascarpone můžete přidat kapku alkoholu nebo třeba trochu vanilky.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský