BEZLEPKOVÉ VEGI ŠPAGETY
- Snadné
- Příprava 25 minut
SUROVINY (4 porce):
- 1 balení bezlepkových špaget, doporučuji M&S, jsou chutné a asi se nejvíce blíží krasickým
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce bazalkového pesta
- sůl a pepř
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- olivový olej
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Špagety uvaříme v dobře osolené vodě podle návodu
- Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na jemno, česnek na plátky. Cuketu zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky.
- Rozehřejeme na pávni olivový olej, dáme restovat cibuli a česnek. Trvá to asi 1 minutu. Poté přidáme cuketu, osolíme a opepříme a rychle orestujeme. Cuketu chceme mít ještě křupavou.
- Následně slijeme těstoviny, smícháme s cuketovou směsí a pestem, dáme na talíře, posypeme parmezánem a podáváme.
TIP: Na bezlepkových těstovinách se nesnažte ušetřit. Konzistence těchto těstovin je zcela odlišná od běžného pšeničného sortimentu, neboť chybí elasticita, kterou zprostředkovává lepek. Experimentujte, zkoušejte, co vám chutná a najděte si svoji značku. M&S má širokou nabídku bezlepkových produktů, ale samozřejmě ceny, nejsou lidové.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Těstovinový, Zeleninový |