BEZLEPKOVÉ VEGI ŠPAGETY

  • Snadné
  • Příprava 25 minut

SUROVINY (4 porce):

  • 1 balení bezlepkových špaget, doporučuji M&S, jsou chutné a asi se nejvíce blíží krasickým
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce bazalkového pesta
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Špagety uvaříme v dobře osolené vodě podle návodu
  • Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na jemno, česnek na plátky. Cuketu zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky.
  • Rozehřejeme na pávni olivový olej, dáme restovat cibuli a česnek. Trvá to asi 1 minutu. Poté přidáme cuketu, osolíme a opepříme a rychle orestujeme. Cuketu chceme mít ještě křupavou.
  • Následně slijeme těstoviny, smícháme s cuketovou směsí a pestem, dáme na talíře, posypeme parmezánem a podáváme.

TIP: Na bezlepkových těstovinách se nesnažte ušetřit. Konzistence těchto těstovin je zcela odlišná od běžného pšeničného sortimentu, neboť chybí elasticita, kterou zprostředkovává lepek. Experimentujte, zkoušejte, co vám chutná a najděte si svoji značku. M&S má širokou nabídku bezlepkových produktů, ale samozřejmě ceny, nejsou lidové.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Těstovinový, Zeleninový