BEZLEPKOVÝ DORT ALA MÍŠA

Dezerty peču ze standardního polovičního množství, než je běžné. V naší domácnosti se sladké konzumujeme velmi zřídka, celý koláč je, u nás, tedy plýtvání. Tento bezlepkový dort není přeslazený, ale velmi příjemně sladko-navinulý. Pokud jste větší rodina nebo máte rádi sladkosti, suroviny jednoduše vynásobte dvěma.

  • Snadný
  • Příprava 1 hodina plus chlazení, nejlépe přes noc.

SUROVINY:

  • 2 vejce
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce pohankové mouky
  • 1 lžíce rýžové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 špetka soli
  • kokos na vysypání pekáče a na ozdobu

Na krém budeme potřebovat:

  • 1 tučný tvaroh
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • 2 lžíce smetany na šlehání
  • 1 lžíce másla
  • střik citronové šťávy

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Připravíme si dvě mísy. Do jedná dáme žloutky, cukr a olej, které vyšleháme dohladka.
  • Ve druhé míse, z bílků, špetky soli a lžičky cukru vyšleháme sníh.
  • Následně do žloutkové hmoty zamícháme mouku s práškem do pečiva a po lžíci zapracováváme sníh.
  • Do vymazaného pekáče máslem a vysypaným kokosem nebo nasekanými ořechy nalijeme těsto a pečeme při 180 °C asi 20 minut.
  • Korpus necháme vystydnout.
  • Na krém smícháme všechny suroviny do hladka. Máslo musí být změklé.
  • Korpus ve středu prořízneme a natřeme bohatě krém. Slepíme. Zbylý krém použijeme na natření celého dortu.
  • Posypeme kokosem a necháme chladit. Nejlépe přes noc, krásně se vše proleží a chutě se propojí.

#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #misadort

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální