BEZLEPKOVÝ DORT ALA MÍŠA
Dezerty peču ze standardního polovičního množství, než je běžné. V naší domácnosti se sladké konzumujeme velmi zřídka, celý koláč je, u nás, tedy plýtvání. Tento bezlepkový dort není přeslazený, ale velmi příjemně sladko-navinulý. Pokud jste větší rodina nebo máte rádi sladkosti, suroviny jednoduše vynásobte dvěma.
- Snadný
- Příprava 1 hodina plus chlazení, nejlépe přes noc.
SUROVINY:
- 2 vejce
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce pohankové mouky
- 1 lžíce rýžové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- 1 špetka soli
- kokos na vysypání pekáče a na ozdobu
Na krém budeme potřebovat:
- 1 tučný tvaroh
- 1 lžíce agávového sirupu
- 2 lžíce smetany na šlehání
- 1 lžíce másla
- střik citronové šťávy
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Připravíme si dvě mísy. Do jedná dáme žloutky, cukr a olej, které vyšleháme dohladka.
- Ve druhé míse, z bílků, špetky soli a lžičky cukru vyšleháme sníh.
- Následně do žloutkové hmoty zamícháme mouku s práškem do pečiva a po lžíci zapracováváme sníh.
- Do vymazaného pekáče máslem a vysypaným kokosem nebo nasekanými ořechy nalijeme těsto a pečeme při 180 °C asi 20 minut.
- Korpus necháme vystydnout.
- Na krém smícháme všechny suroviny do hladka. Máslo musí být změklé.
- Korpus ve středu prořízneme a natřeme bohatě krém. Slepíme. Zbylý krém použijeme na natření celého dortu.
- Posypeme kokosem a necháme chladit. Nejlépe přes noc, krásně se vše proleží a chutě se propojí.
#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #misadort
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální |