BEZLEPKOVÝ MRKVOVÝ DORT
- Středně obtížné
- Příprava 20 minut, cca. 40 minut pečení, 1 hod. minimálně vychladnutí
SUROVINY:
Korpus:
- 3 mrkve
- 1 kyselé jablko
- ½ cukety
- hrst mandlí
- hrst kešů ořechů
- 3 celá vejce
- 1 dl olivového oleje
- 3 vrchovaté lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce kukuřičné mouky
- 2 lžíce kokosové mouky
- 2 lžíce rýžové mouky
- špetka soli
- 1 balení prášku do pečiva (bez fosfátů)
- 1 lžíce másla na vymazání formy
- 3 lžíce kokosu na vysypání formy
Topping:
- 2 balení lučiny (200 g)
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce agávového sirupu
- ořechy nebo ovoce na ozdobu
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Nejdříve si vymažeme formu máslem a vysypeme kokosem. Pokud pečeme v remosce, vymažeme a vysypeme remosku.
- Mrkev, jablko a cuketu omyjeme, osušíme a nastouháme na jemno. Ořechy rozmixujeme. Mouky smícháme s práškem do pečiva.
- V jiné míse utřeme vejce s cukrem a špetkou soli, následně přidáme také olivový olej. Jakmile máme hotovo, vše smícháme dohromady a vlijeme do formy. Pečeme asi 40 minut. Test upečení uděláme špejlí. Na špejli se nesmí lepit těsto. Korpus necháme vychladnout.
- Topping si uděláme našlehání lučiny s citronovou šťávou a agávovým sirupem. Dáme na vychladlý korpus a dozdobíme dle naší fantazie.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Vegetariánský |