BEZLEPKOVÝ ŠVESTKOVÝ KOLÁČ
- Pro středně pokročilé
- Příprava 20 minut a pečení asi 45 minut
SUROVINY:
- 2 hrnky mouky bezlepkové, namícháme si: 1 hrnek kukuřičné, ½ hrnku ovesné bezlepkové mouky a ½ hrnku pohankových jemných vloček
- 2 vejce a další 2 bílky
- ½ hrnku třtinového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce másla
- 4 lžíce kokosu
- 3 lžíce oleje z vlašských ořechů
- 1 hrnek kokosového mléka
- 2 lžíce bílého jogurtu
- špetka soli
- 1 lžička skořice
- 1 kg švestek
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Troubu si předehřejeme na 180 °C, pekáč vymažeme máslem a vysypeme mletým kokosem. Švestky si vypeckujeme a dáme stranou.
- Mouky si dáme do mísy, přidáme prášek do pečiva a promícháme, dáme stranou.
- Budeme potřebovat další 2 mísy. Do jedné si dáme 2 ks žloutků, přidáme cukr, zpracujeme a následně přidáme tekuté přísady a vše řádně promícháme.
- Do druhé mísy si dáme bílky (4 ks), přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh.
- Drobenku si připravíme z kokosu, trochy cukru a studeného másla. Vše společně rozdrolíme.
- Jakmile máme vše připraveno, smícháme žloutkovou směs s moukou. Nakonec velmi lehce zapracujeme sníh, dáme do pekáče nebo remosky, poklademe švestkami, posypeme skořicí a drobenkou.
- Pečeme asi 45 minut, zkoušku upečení provedeme špejlí. Pokud se těsto nelepí, máme hotovo.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Ovocný |