BEZLEPKOVÝ ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

  • Pro středně pokročilé
  • Příprava 20 minut a pečení asi 45 minut

SUROVINY:

  • 2 hrnky mouky bezlepkové, namícháme si: 1 hrnek kukuřičné, ½ hrnku ovesné bezlepkové mouky a ½ hrnku pohankových jemných vloček
  • 2 vejce a další 2 bílky
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžíce kokosu
  • 3 lžíce oleje z vlašských ořechů
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 1 kg švestek

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Troubu si předehřejeme na 180 °C, pekáč vymažeme máslem a vysypeme mletým kokosem. Švestky si vypeckujeme a dáme stranou.
  • Mouky si dáme do mísy, přidáme prášek do pečiva a promícháme, dáme stranou.
  • Budeme potřebovat další 2 mísy. Do jedné si dáme 2 ks žloutků, přidáme cukr, zpracujeme a následně přidáme tekuté přísady a vše řádně promícháme.
  • Do druhé mísy si dáme bílky (4 ks), přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh.
  • Drobenku si připravíme z kokosu, trochy cukru a studeného másla. Vše společně rozdrolíme.
  • Jakmile máme vše připraveno, smícháme žloutkovou směs s moukou. Nakonec velmi lehce zapracujeme sníh, dáme do pekáče nebo remosky, poklademe švestkami, posypeme skořicí a drobenkou.
  • Pečeme asi 45 minut, zkoušku upečení provedeme špejlí. Pokud se těsto nelepí, máme hotovo.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Ovocný