BORŮVKOVÝ KOLÁČ
- Velmi snadné
- Doba přípravy a pečení 40 minut
SUROVINY na 1 koláč:
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- špetka soli
- 3 – 4 hrnky borůvek
- Agar – želatina, která není vepřová, ale z mořských řas
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce třtinového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Z mouky, másla a soli vypracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout. Rozehřejeme si troubu na 200 °C. Poté rozválíme plát, který dáme do kulaté formy na pečení. Propícháme vidličkou, dáme na plát suché luštěniny a pečeme do zlatova. Necháme vychladnout.
- Borůvky dáme do hrnce a začneme zahřívat. Množství borůvek přizpůsobíme velikosti pečící nádoby. Přidáme cukr a citronovou šťávu, dále agar nebo běžnou želatinu, dobře si přečteme návod. Většinou je nutno ovocnou směs přivést k varu, přidat želatinu a poté již nezahřívat.
- Ovocnou směs nalijeme na vychladnutý korpus a necháme ztuhnout.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální, Ovocný |