BORŮVKOVÝ KOLÁČ

  • Velmi snadné
  • Doba přípravy a pečení 40 minut

SUROVINY na 1 koláč:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • 3 – 4 hrnky borůvek
  • Agar – želatina, která není vepřová, ale z mořských řas
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce třtinového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Z mouky, másla a soli vypracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout. Rozehřejeme si troubu na 200 °C. Poté rozválíme plát, který dáme do kulaté formy na pečení. Propícháme vidličkou, dáme na plát suché luštěniny a pečeme do zlatova. Necháme vychladnout.
  • Borůvky dáme do hrnce a začneme zahřívat. Množství borůvek přizpůsobíme velikosti pečící nádoby. Přidáme cukr a citronovou šťávu, dále agar nebo běžnou želatinu, dobře si přečteme návod. Většinou je nutno ovocnou směs přivést k varu, přidat želatinu a poté již nezahřívat.
  • Ovocnou směs nalijeme na vychladnutý korpus a necháme ztuhnout.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální, Ovocný