BRAMBORAČKA BEZ MOUKY
- Snadné
- Příprava 30 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 4 brambory
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce majoránky
- hrst petrželky nebo libečku
- kmín, sůl, pepř
- 2 lžíce ovesných vloček (nemusí být)
- 4 dl vývaru
Postup přípravy:
- Zeleninu si omyjeme, očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, ostatní zeleninu na větší kostky, kořenovou zeleninu na kolečka.
- Na rozehřáté máslo dáme smažit cibulku, přidáme kmín. Asi po 2 minutách přidáme kořenovou zeleninu, kterou smažíme cca. další 2 minuty. Dále přidáme brambory a jen krátce orestujeme.
- Zeleninu zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, kterou rozmělníme v dlaních a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. V posledních 5 minutách vaření přidáme ovesné vločky.
- Nakonec odebereme 1 naběračku polévky, kterou rozmixujeme a vrátíme zpět. Jde nám o to, rozmixovat pár brambor, abychom nemuseli přidávat mouku. Většinu zeleniny tedy necháme v celku.
- Polévku dozdobíme bylinkami a podáváme.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |