BRAMBOROVÁ POLÉVKA S CIZRNOU

  • Snadné
  • Příprava 20 minut

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 4 brambory
  • 1 velká mrkev
  • 1 petržel
  • 1 plechovka cizrny (nebo hrnek vařené)
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • hrst libečku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l vody nebo vývaru (zeleninový)
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Zeleninu si očistíme. Brambory, mrkev a petržel nakrájíme na kostky. Celer a česnek nakrájíme na plátky. Plechovku cizrny necháme okapat. Libeček nasekáme najemno.
  • V hrnci rozehřejeme olivový olej a přidáme celer s česnekem. Restujeme asi 1 minutu. Poté přidáme brambory, mrkev a petržel. Restujeme opět minutu. Zeleninu zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor. Trvá to asi 15 minut.
  • Nakonec necháme prohřát cizrnu, ozdobíme libečkem a podáváme jako předkrm nebo s pečivem jako hlavní chod.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz