BRAMBOROVÁ POLÉVKA S CIZRNOU
- Snadné
- Příprava 20 minut
SUROVINY pro 4 osoby:
- 4 brambory
- 1 velká mrkev
- 1 petržel
- 1 plechovka cizrny (nebo hrnek vařené)
- 2 stonky řapíkatého celeru
- hrst libečku
- 2 stroužky česneku
- 1 l vody nebo vývaru (zeleninový)
- sůl, pepř
- 2 lžíce olivového oleje
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Zeleninu si očistíme. Brambory, mrkev a petržel nakrájíme na kostky. Celer a česnek nakrájíme na plátky. Plechovku cizrny necháme okapat. Libeček nasekáme najemno.
- V hrnci rozehřejeme olivový olej a přidáme celer s česnekem. Restujeme asi 1 minutu. Poté přidáme brambory, mrkev a petržel. Restujeme opět minutu. Zeleninu zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor. Trvá to asi 15 minut.
- Nakonec necháme prohřát cizrnu, ozdobíme libečkem a podáváme jako předkrm nebo s pečivem jako hlavní chod.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální, Zeleninový |