BRAMBOROVO-HLÍVOVÁ POLÉVKA

  • Velmi snadná
  • Příprava 20 minut

Suroviny:

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 balení hlívy ústřičné
  • 4 brambory
  • 2 párky nebo kvalitní klobásy (nemusí být)
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 600 ml vody nebo vývaru
  • hrst libečku nebo petrželky

Postup přípravy:

  • Cibuli a česnek si nakrájíme najemno. Brambory a hlívu si očistíme a nakrájíme. Párky si nakrájíme na kolečka.
  • Na oleji si necháme zpěnit cibulku a česnek. Poté přidáme brambory, které orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Nakonec přidáme nakrájenou hlívu, kterou orestujeme. Přidáme papriku, restujeme jen chvilku, jinak nám zhořkne.
  • Vše zalijeme vodou a necháme pozvolna vařit. Vaříme do změknutí brambor. Přidáme uzeninu, kterou necháme prohřát, dokořeníme a dozdobíme bylinkami.

Podáváme s pečivem jako hlavní jídlo nebo jako hutný předkrm.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Pokrm Masový, Zeleninový