BRAMBOROVO-HLÍVOVÁ POLÉVKA
- Velmi snadná
- Příprava 20 minut
Suroviny:
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 balení hlívy ústřičné
- 4 brambory
- 2 párky nebo kvalitní klobásy (nemusí být)
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř
- 2 lžíce oleje
- 600 ml vody nebo vývaru
- hrst libečku nebo petrželky
Postup přípravy:
- Cibuli a česnek si nakrájíme najemno. Brambory a hlívu si očistíme a nakrájíme. Párky si nakrájíme na kolečka.
- Na oleji si necháme zpěnit cibulku a česnek. Poté přidáme brambory, které orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Nakonec přidáme nakrájenou hlívu, kterou orestujeme. Přidáme papriku, restujeme jen chvilku, jinak nám zhořkne.
- Vše zalijeme vodou a necháme pozvolna vařit. Vaříme do změknutí brambor. Přidáme uzeninu, kterou necháme prohřát, dokořeníme a dozdobíme bylinkami.
Podáváme s pečivem jako hlavní jídlo nebo jako hutný předkrm.