BRAMBOROVÝ SALÁT
- Snadné
- Doba přípravy 1 hodina + nutno nechat vychladit
SUROVINY:
- 600 g salátových brambor
- 2 větší mrkve
- 1 kořenová petržel
- ¼ menšího celeru
- 2 šalotky
- 5 nakládaných okurek
- 3 vejce
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 100 ml domácí majonézy (recept je k dispozici)
- 1 lžíce zakysané smetany
- sůl a pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Kořenovou zeleninu uvaříme na skus, nesmí se rozvařit. Dále si uvaříme vajíčka natvrdo a necháme je vystydnout. Nakrájíme si najemno šalotku a kyselé okurky.
- Po vychladnutí všech surovin brambory, kořenovou zeleninu a vejce nakrájíme. Všechny suroviny kromě vajec dáme do mísy a smícháme s majonézou, kysanou smetanou a hořčicí. Můžeme přidat trošku láku z okurek. Osolíme a opepříme a nakonec přidáme vejce. Vše dobře promícháme a necháme, nejlépe přes noc, vychladnout.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |