BRAMBOROVÝ SALÁT

  • Snadné
  • Doba přípravy 1 hodina + nutno nechat vychladit

SUROVINY:

  • 600 g salátových brambor
  • 2 větší mrkve
  • 1 kořenová petržel
  • ¼ menšího celeru
  • 2 šalotky
  • 5 nakládaných okurek
  • 3 vejce
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 100 ml domácí majonézy (recept je k dispozici)
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Kořenovou zeleninu uvaříme na skus, nesmí se rozvařit. Dále si uvaříme vajíčka natvrdo a necháme je vystydnout. Nakrájíme si najemno šalotku a kyselé okurky.
  • Po vychladnutí všech surovin brambory, kořenovou zeleninu a vejce nakrájíme. Všechny suroviny kromě vajec dáme do mísy a smícháme s majonézou, kysanou smetanou a hořčicí. Můžeme přidat trošku láku z okurek. Osolíme a opepříme a nakonec přidáme vejce. Vše dobře promícháme a necháme, nejlépe přes noc, vychladnout.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Vegetariánský
Pokrm Zeleninový