BRAMBOROVÝ SALÁT BEZ MAJONÉZY
- Snadné
- Příprava 1 hodina
SUROVINY pro 4 osoby:
- 8 salátových brambor
- 4 šalotky
- 3 kyselé okurky (nemusí být)
- 1 dcl vývaru např. zeleninový
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce třtinového cukru
- sůl, pepř
- hrst pažitky
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Jakmile jsou brambory vychlazené, oloupeme je a nakrájíme na plátky asi 4 mm. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Nakrájíme si šalotku a okurky na kolečka.
- Vývar s octem a cukrem přivedeme k varu, chvíli povaříme. Poté přidáme nakrájenou šalotku, kterou necháme asi 2 minuty povařit. Ochutnáme a případně dochutíme, buď octem, nebo cukrem. Zálivka by měla být sladko-kyselá.
- Horkou zálivkou zalijeme brambory, dobře promícháme, necháme nasáknout. Nakonec, do vlažného salátu, přimícháme okurky a pažitku. Podáváme vlažný nebo vychlazený.
Skvěle se hodí k rybě nebo např. kuřecímu masu.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |