BRAMBOROVÝ SALÁT BEZ MAJONÉZY

  • Snadné
  • Příprava 1 hodina

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 8 salátových brambor
  • 4 šalotky
  • 3 kyselé okurky (nemusí být)
  • 1 dcl vývaru např. zeleninový
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • sůl, pepř
  • hrst pažitky

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Jakmile jsou brambory vychlazené, oloupeme je a nakrájíme na plátky asi 4 mm. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Nakrájíme si šalotku a okurky na kolečka.
  • Vývar s octem a cukrem přivedeme k varu, chvíli povaříme. Poté přidáme nakrájenou šalotku, kterou necháme asi 2 minuty povařit. Ochutnáme a případně dochutíme, buď octem, nebo cukrem. Zálivka by měla být sladko-kyselá.
  • Horkou zálivkou zalijeme brambory, dobře promícháme, necháme nasáknout. Nakonec, do vlažného salátu, přimícháme okurky a pažitku. Podáváme vlažný nebo vychlazený.

Skvěle se hodí k rybě nebo např. kuřecímu masu.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový