BRAMBOROVÝ SALÁT S MÁTOU

  • Velmi snadné
  • Příprava 1 hodina

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 800 g salátových brambor
  • 1 hrnek zeleného hrášku
  • ½ hrnku zelených fazolek
  • hrst máty
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 4 lžíce láku z okurek nebo 1 lžíce octu, 1 lžíce cukru a 3 lžíce vody
  • sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Brambory uvaříme ve slupce do měkka a necháme vychladnout. Po vychladnutí nakrájíme na kostky, dáme do mísy, osolíme a opepříme.
  • Mátu nasekáme najemno.
  • Zálivku si připravíme z majonézy, láku, hořčice. Brambory zalijeme zálivkou, vše dobře promícháme a dáme do lednice odležet.

Skvěle se hodí k rybě nebo třeba drůbežímu steaku.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový