BRAMBORY PEČENÉ S ROZMARÝNEM

  • Snadné
  • Příprava 5 minut, pečení cca. 30 min.

SUROVINY (4 porce):

  • 1 kg malých brambor
  • 1 lžíce rozmarýnu, pokud máme sušený, jinak 2 větvičky čerstvého
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Brambory dobře opereme, slupku ponecháme. Pokud jsou větší, nakrájíme na půlky. Dáme do remosky nebo pekáče. V případě pečení v troubě si troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • Osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, pokapeme (důkladně) olivovým olejem, protřeseme a dáme péct.
  • Pečeme do zezlátnutí, trvá to přibližně 30 minut.

Brambory s rozmarýmen jsou vynikající jako příloha k masu nebo také lehká večeře se salátem, hummusem, guacamole, popř. Tvarohem, jogurtem, kefírem apod.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz