DŽEM BROSKVOVÝ S MÁTOU
- Velmi snadné
- Příprava 40 minut
Suroviny:
- ¾ kg broskví
- ¼ kg kyselých jablek
- 500 g třtinového cukru
- 4 lžíce jablečného octa
- šťáva z 2 citronů nebo limet
- hrst máty
Postup přípravy:
- Připravíme si skleničky na džem. Musí být uzavíratelné a dobře omyté. Raději je, ke konci mytí, opláchneme vařící vodou a necháme dobře vyschnout. Víčka musí být velmi dobře vymyta.
- Ovoce očistíme, vypeckujeme, odstraníme jadřince a omyjeme. Nakrájíme na kousky. Můžeme odstranit slupky, ale nemusíme.
- Do hrnce dáme cukr, ovoce a ostatní ingredience. Vaříme asi 2O minut. Džem bude hotov, pokud nám kapka na např. talíři, po vychladnutí, nebude stékat.
- Po uvaření ihned plníme do sklenic, které uzavřeme a dnem vzhůru necháme vychladnout.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Ovocný |