DŽEM BROSKVOVÝ S MÁTOU

  • Velmi snadné
  • Příprava 40 minut

Suroviny:

  • ¾ kg broskví
  • ¼ kg kyselých jablek
  • 500 g třtinového cukru
  • 4 lžíce jablečného octa
  • šťáva z 2 citronů nebo limet
  • hrst máty

Postup přípravy:

  • Připravíme si skleničky na džem. Musí být uzavíratelné a dobře omyté. Raději je, ke konci mytí, opláchneme vařící vodou a necháme dobře vyschnout. Víčka musí být velmi dobře vymyta.
  • Ovoce očistíme, vypeckujeme, odstraníme jadřince a omyjeme. Nakrájíme na kousky. Můžeme odstranit slupky, ale nemusíme.
  • Do hrnce dáme cukr, ovoce a ostatní ingredience. Vaříme asi 2O minut. Džem bude hotov, pokud nám kapka na např. talíři, po vychladnutí, nebude stékat.
  • Po uvaření ihned plníme do sklenic, které uzavřeme a dnem vzhůru necháme vychladnout.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Ovocný