HALUŠKY BRYNZOVÉ
- Snadné
- Příprava včetně vaření 30 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 750 g brambor
- 200 g hladké mouky
- Špetka soli
- 200 g čerstvé brynzy (pokojové teploty)
- 2 lžíce zakysané smetany (pokojové teploty)
- 1 balení kvalitní slaniny
Postup přípravy:
Brambory si nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme z nich vodu. Přidáme mouku a špetku soli a vypracujeme hladké, ne příliš husté těsto. Dáme si vařit vodu. Mezitím si nakrájíme na proužky slaninu a vyškvaříme ji do zlatova. Do mísy si připravíme brynzu, kterou smícháme s kysanou smetanou. Do vařící vody, přes síto na halušky, protlačujeme nebo z prkénka odkrajujeme halušky. Jakmile vyplavou na povrch, máme hotovo. Horké halušky vložíme do mísy s brynzou, dobře promícháme a okamžitě podáváme, ozdobené křupavou slaninou.