HALUŠKY BRYNZOVÉ

  • Snadné
  • Příprava včetně vaření 30 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 750 g brambor
  • 200 g hladké mouky
  • Špetka soli
  • 200 g čerstvé brynzy (pokojové teploty)
  • 2 lžíce zakysané smetany (pokojové teploty)
  • 1 balení kvalitní slaniny

Postup přípravy:

Brambory si nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme z nich vodu. Přidáme mouku a špetku soli a vypracujeme hladké, ne příliš husté těsto. Dáme si vařit vodu. Mezitím si nakrájíme na proužky slaninu a vyškvaříme ji do zlatova. Do mísy si připravíme brynzu, kterou smícháme s kysanou smetanou. Do vařící vody, přes síto na halušky, protlačujeme nebo z prkénka odkrajujeme halušky. Jakmile vyplavou na povrch, máme hotovo. Horké halušky vložíme do mísy s brynzou, dobře promícháme a okamžitě podáváme, ozdobené křupavou slaninou.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Pokrm Cereální