BULGUROVÝ SALÁT
- Snadné
- Příprava 20 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 hrnek bulguru
- ½ salátové okurky
- ½ žluté papriky
- ½ zelené papriky
- 1 stonek řapíkatého celeru
- šťáva z 1 citronu
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup přípravy:
- Uvaříme si bulgur v osolené vodě. Bulgur přivedeme k varu a necháme pod pokličkou dojít, trvá to asi 10 minut.
- Zeleninu si očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy.
- Bulgur scedíme a necháme chvilku vychladnout. Vlažný přidáme do mísy se zeleninou, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem, zakapeme citronem. Vše dobře promícháme a můžeme podávat.
Bulgurový salát se skvěle hodí k rybě a mořským plodům, steaku nebo marinovanému sýru. Tento salát lze podávat vlažný nebo vychlazený.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální, Zeleninový |