BULGUROVÝ SALÁT

  • Snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 hrnek bulguru
  • ½ salátové okurky
  • ½ žluté papriky
  • ½ zelené papriky
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • šťáva z 1 citronu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

  • Uvaříme si bulgur v osolené vodě. Bulgur přivedeme k varu a necháme pod pokličkou dojít, trvá to asi 10 minut.
  • Zeleninu si očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy.
  • Bulgur scedíme a necháme chvilku vychladnout. Vlažný přidáme do mísy se zeleninou, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem, zakapeme citronem. Vše dobře promícháme a můžeme podávat.

Bulgurový salát se skvěle hodí k rybě a mořským plodům, steaku nebo marinovanému sýru. Tento salát lze podávat vlažný nebo vychlazený.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz