BULGUROVÝ SALÁT S PAPRIKOU
- Velmi snadné
- Příprava 20 minut
SUROVINY pro 4 osoby:
- 1 velký hrnek bulguru
- 2 velké hrnky vody
- 1 červená paprika
- 1 jarní cibulka
- ½ hrsti máty
- ½ hrsti hladkolisté petrželky
- 1 citron
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Bulgur uvaříme ve dvojnásobném množství vody, osolíme. Necháme všechnu vodu vsáknout. Bulgur necháme dojít pokojové teploty.
- Mezitím si nakrájíme papriku na malé kousky a jarní cibulku na kolečka. Bylinky nasekáme najemno.
- Vychladlý bulgur smícháme se zeleninou a bylinkami, zakápneme šťávou z citronu a olivovým olejem. Dochutíme solí a pepřem.
Salát podáváme vlažný nebo vychlazený. Skvěle se hodí ke grilované rybě nebo třeba steaku.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální, Zeleninový |