BULGUROVÝ SALÁT S PAPRIKOU

  • Velmi snadné
  • Příprava 20 minut

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 1 velký hrnek bulguru
  • 2 velké hrnky vody
  • 1 červená paprika
  • 1 jarní cibulka
  • ½ hrsti máty
  • ½ hrsti hladkolisté petrželky
  • 1 citron
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Bulgur uvaříme ve dvojnásobném množství vody, osolíme. Necháme všechnu vodu vsáknout. Bulgur necháme dojít pokojové teploty.
  • Mezitím si nakrájíme papriku na malé kousky a jarní cibulku na kolečka. Bylinky nasekáme najemno.
  • Vychladlý bulgur smícháme se zeleninou a bylinkami, zakápneme šťávou z citronu a olivovým olejem. Dochutíme solí a pepřem.

Salát podáváme vlažný nebo vychlazený. Skvěle se hodí ke grilované rybě nebo třeba steaku.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz