BÚN POLÉVKA
- Snadné
- Příprava včetně vaření vývaru 2 hodiny
SUROVINY PRO 4 OSOBY:
- 1 kg hovězího masa na vývar (včetně kostí)
- 200 g roštěnky
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 2 kousky celeru
- 1 cibule
- 2 kuličky nového koření
- 4 kuličky černého pepře
- sůl
- 2 jarní cibulky
- hrst sekané petrželky
- 1/2 balení rýžových nudlí Bún
- 1 lžíce sojové omáčky + k podávání
- 1 lžíce oleje (ne olivový)
- 3 l vody
- 1 lžíce másla
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Do studené vody dáme omyté maso na polévku, přidáme kořenovou zeleninu (po 1 ks, zbytek necháme bokem) a koření. Vaříme pomalu, do změknutí masa.
- Mezitím si nakrájíme roštěnku na velmi tenké plátky a necháme marinovat v sojové omáčce.
- Nakrájíme si zbylou mrkev, petržel a celer na tenké plátky, které osmažíme na másle do zlatova. Dáme stranou. Nakrájíme si také na kolečka jarní cibulku a nasekáme petrželku.
- Jakmile je vývar hotov, přecedíme jej, maso nakrájíme, kosti a vyvařenou zeleninu vyhodíme.
- Nudle uvaříme dle návodu a roštěnku zprudka restujeme na oleji.
Polévku podáváme tak, že nudle dáme do talířů, přidáme restovanou zeleninu na másle, uvařené maso, zalijeme vývarem a dozdobíme petrželkou, jarní cibulkou a restovaným masem. Zakápneme sójovou omáčkou. Podáváme jako hlavní chod.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový, Těstovinový, Zeleninový |