BÚN POLÉVKA

  • Snadné
  • Příprava včetně vaření vývaru 2 hodiny

SUROVINY PRO 4 OSOBY:

  • 1 kg hovězího masa na vývar (včetně kostí)
  • 200 g roštěnky
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 2 kousky celeru
  • 1 cibule
  • 2 kuličky nového koření
  • 4 kuličky černého pepře
  • sůl
  • 2 jarní cibulky
  • hrst sekané petrželky
  • 1/2 balení rýžových nudlí Bún
  • 1 lžíce sojové omáčky + k podávání
  • 1 lžíce oleje (ne olivový)
  • 3 l vody
  • 1 lžíce másla

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Do studené vody dáme omyté maso na polévku, přidáme kořenovou zeleninu (po 1 ks, zbytek necháme bokem) a koření. Vaříme pomalu, do změknutí masa.
  • Mezitím si nakrájíme roštěnku na velmi tenké plátky a necháme marinovat v sojové omáčce.
  • Nakrájíme si zbylou mrkev, petržel a celer na tenké plátky, které osmažíme na másle do zlatova. Dáme stranou. Nakrájíme si také na kolečka jarní cibulku a nasekáme petrželku.
  • Jakmile je vývar hotov, přecedíme jej, maso nakrájíme, kosti a vyvařenou zeleninu vyhodíme.
  • Nudle uvaříme dle návodu a roštěnku zprudka restujeme na oleji.

Polévku podáváme tak, že nudle dáme do talířů, přidáme restovanou zeleninu na másle, uvařené maso, zalijeme vývarem a dozdobíme petrželkou, jarní cibulkou a restovaným masem. Zakápneme sójovou omáčkou. Podáváme jako hlavní chod.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový, Těstovinový, Zeleninový