BRAMBORÁČKY BYLINKOVÉ

  • Snadné
  • Příprava a smažení 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 5 větších brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 hrst majoránky
  • 1 hrst nasekaných bylinek např. petrželka nebo libeček
  • sůl, pepř, kmín
  • olej na smažení

Postup přípravy:

  • Brambory si nastrouháme ¾ najemno, ¼ nahrubo. Česnek si očistíme a utřeme, přidáme k nastrouhaným bramborům.
  • Dále přidáme vejce, majoránku, kterou jsme si promnuli v rukou, nasekané bylinky, škrob. Dobře osolíme, opepříme a okmínujeme.
  • Bramboráčky pozvolna smažíme na oleji. Můžeme dělat menší bramboráčky nebo přes celou pánev. Po osmažení necháme bramboráčky odsát tuk na papírových utěrkách.
  • Podáváme jako „méně zdravou“ večeři. Jako kompenzaci přidáme zeleninový salát.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový