CHEESE CAKE

  • Malinko složitější na přípravu, nutno dodržet přesně postup
  • Příprava 3 hodiny. Vychlazení, nejlépe přes noc

SUROVINY:

  • 900 g termizovaného sýra např. Lučina, Žervé apod.
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • špetka soli
  • 4 velká vejce
  • 2 lžíce zakysané smetany (tučné)
  • 2 lžíce velmi tučné smetany na šlehání
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 balení máslových sušenek
  • 2 lžíce másla

CO DÁL SI PŘIPRAVIT:

  • Dortovou formu
  • Alobal na zabalení dortové formy
  • Hrneček nebo misku, do které dáme vodu při pečení

PŘED TÍM NEŽ SE PUSTÍME DO PEČENÍ:

U Cheese Cake není čas na experimenty a vyplatí se zapamatovat si následující:

  • Suroviny na přípravu mají pokojovou teplotu.
  • Postupujeme přesně podle receptu.
  • Sledujeme teplotu trouby a máme nastavené stopky.
  • Troubu zásadně neotvíráme při pečení.
  • Nesmíme Cheese Cake přešlehat, raději hmotu na Cheese Cake zpracováváme ručně.
  • Nespěcháme při ochlazování Cheese Cake.

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Troubu si předehřejeme na 200 °C. Dortovou troubu si vymažeme máslem a z vnějšku obalíme alobalem.
  • Nejdříve si v mixeru nebo v mikrotenovém sáčku s pomocí válečku rozdrtíme sušenky. K sušenkám přidáme máslo, které jsme si rozpustili. Sušenkovou hmotu rozprostřeme na dno formy a přitlačíme, např. skleničkou.
  • Dáme péci do trouby na 10 min.. Poté krustu vyndáme a necháme vychladnout. Troubu stáhneme na 160 °C a do trouby si dáme také hrnek s vodou.
  • Mezitím si vyšleháme sýr společně s cukrem a solí. Nešleháme dlouho, potřebujeme vše jen spojit. Postupně do sýrové hmoty zapracujeme vejce. Jedno po druhé a mícháme již „ručně“. Přidáme zakysanou i smetanu na šlehání a nakonec také škrob.
  • Hmotu přelijeme do formy a dáme na 1 hodinu do trouby péci. Troubu neotevíráme! Po 1 hodině troubu vypneme a necháme Cheese Cake pomalu dojít. Po další hodině troubu maličko otevřeme a pokračujeme v chlazení asi 30 minut. Poté necháme troubu otevřenou, až je Cheese Case vlažný.
  • Nakonec formu pokryjeme potravinářskou folií, nesmí se dotýkat koláče a dáme do lednice, nejlépe přes noc, vychladit.
  • Krájíme až po vychlazení.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský